Böjte Csaba testvér csíkszentsimoni otthonában a Székely gyors zarándokai

Székely gyors–Csíksomlyó expressz zarándokvonattal a pünkösdi búcsúba
Frigyesy Ágnes tudósítása és képkollázsa ©

Pünkösd vasárnap (2019. június 9.) este 19 órakor érkezett - immár másodszor - a Székely gyors a csíkszentsimoni vasútállomásra, ahonnan Kozma István polgármester jóvoltából ki lovasszekéren, ki traktoron, ki gyalogosan érkezett motoros felvezetéssel Böjte Csaba testvér Szent László Gyermekvédelmi Otthonába - mintegy 300 zarándok.

Böjte Csaba testvér csíkszentsimoni otthonában a Székely gyors zarándokai

A szabadtéri pünkösdi ünnepség keretében (Csaba testvér moderálta az ünnepséget) adtuk át a a torockói Kis Szent Teréz Otthon és a dévai kolostori Kölyökszínház színjátszó csoportja javára vonaton gyűjtött adományunkat, mintegy 1 150 840 Ft-ot, kétfelé osztva.

Karczagi Iringó nevelő jelezte, hogy a kinőtt ünneplő ruhák helyett most alkalmuk lesz új ruhákat venni, míg a dévai színjátszók nyaralni mennek végre a tengerpartra Páll Éva nevelő vezetésével. Istennek legyen hála.

Az ünnepség különleges színfoltja volt a Fülöp-Szigetekről érkező szerzetesek, akik erdélyi körútjuk alkalmával mutatták be a fatimai Szűz Mária szobrát, akinek csodatévő erejében bízhatnak a hívő emberek.

Az ünnepségen bemutatkoztak a torockói, a dévai gyermekek és a csíkszentsimoni fúvószenekar! A közös himnusz és székely himnusz hangjait elnyelték a körülöttünk lévő csíki hegyek...

Közzététel: 2019. június 16.

Budapesti Székely Kör