Segítsd egy aláírással a székelyeket!

Polgári kezdeményezés
a székelység sajátosságainak megőrzéséért

Régóta zajlik az az aláírásgyűjtés az Európai Bizottság honlapján, melynek az a célja, hogy az olyan régiók jobban tudjanak érvényesülni, melyek nagyon sokban különböznek az őket körülvevő régióktól.

Ennek egyik példája Székelyföld, vagy akár egész Erdély helyzete, mely azért nagyban különbözik a többi román területtől.

Kérjük, siess, mert közeleg a határidő vége!

ITT lehet aláírni (eci.ec.europa.eu)

Ez tulajdonképpen egy elektronikusan kitöltendő formanyomtatvány, melyben meg kell adni, lakóhelyünk mely országban van, útlevelünk vagy személyink igazolványszámát, a kereszt-, majd a vezetéknevünket, állampolgárságunkat, majd a képrejtvény ("captcha") megoldása, és az adatvédelmi nyilatkozat elolvasása és elfogadásának bejelölése után meg kell nyomni a Támogatom gombot.

Európai polgári kezdeményezés

Határidő: 2020 május 7. (!)

Tárgy: Az Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

Fő célok: A fentiekben jelzett régiók, köztük a közigazgatási hatáskörökkel nem rendelkező földrajzi körzetek lemaradását úgy kell megelőzni, a gazdasági, társadalmi és területi kohézió feltételeit fenntartani, hogy közben sajátosságaik ne változzanak meg. Ehhez biztosítani kell számukra a hozzáférés esélyegyenlőségét a strukturális alapokhoz, minden más EU alaphoz, forráshoz, programhoz, meg kell teremteni a garanciákat sajátosságaik fenntartásához, a megfelelő gazdasági fejlődéshez, hogy az Unió átfogó, harmonikus fejlődése fenntartható legyen, és kulturális sokszínűsége is fennmaradjon.

Kezdeményező: Izsák Balázs

További adatok

Székelyföld

Székelyföld

Közzététel: 2020. április 29.

Budapesti Székely Kör