10 éves a Hazajáró

Váli Anna felvételeivel

A Budapesti Székely Kör 2022-évi első estjét 2022. január 26-án szervezte Budapesten, a Háló Közösségi és Kulturális Központban. Az est vendégeit, a HAZAJÁRÓ népszerű honismereti televíziós műsor két tagját: Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor műsorkészítő-utazókat hetedik alkalommal faggatta Frigyesy Ágnes újságíró, a BSZK elnöke. (Tavaly a világjárvány miatt online esten beszélgettünk.)

10 éves a Hazajáró (Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor)

A DUNA Televízió Magyar Örökség- és Prima Primissima Közönségdíjas honismereti magazinműsora idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, így a beszélgetés menetét is ez határozta meg. Tíz témakörre fűzve sokmindent megtudhattunk a két vendégünktől. Csak néhány témakört idézünk ide: A kárpáti hegyek világa, Magyar emlékek nyomában, Magyar közösségek a Kárpát Hazában, A megmaradás esélyei tömbben és szórványban… Honismereti turizmus: miért alakult a Hazajáró Egylet 2015-2022 között. Mit adtak a személyes élmények: mit adott a hazajárás a film-készítő stábnak.

10 éves a Hazajáró

Az esten megtudhattuk, hogy a „Hazajárók” idestova 23 600 km-t utaztak, 460 kilométert gyalogoltak egy év alatt.  A mintegy 300 izgalmas útjuknak azonban nincs vége, további 82 utat terveznek még az elkövetkezendő években.

Az est meglepetés-vendége volt Bálint Olga, a kézdivásárhelyi Közösségi Szolgáltatási Komplexum vezetője és a Szentkereszty Stephanie Egyesület elnöke, aki röviden bemutatta az általa vezetett intézmény-komplexum feladatait, jövő évi terveiket. A Budapesti Székely Kör hosszabb előadásra visszavárja Olga asszonyt.

10 éves a Hazajáró

10 éves a Hazajáró

10 éves a Hazajáró

Közzététel: 2022. január 29.

Budapesti Székely Kör